Rail Users Ireland Forum

Go Back   Rail Users Ireland Forum > Irish Rail Customer Service Issues > Commuter Services > All stops to Thurles
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Unread 16-04-2012, 18:57   #1
Kilocharlie
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 394
Default CIS Screens in Kildare

CIS screens have appeared in Kildare and, presumably, also in Newbridge and Sallins which have the pillars installed.

Not turned on yet.
Kilocharlie is offline   Reply With Quote
Unread 16-04-2012, 19:11   #2
Mark Gleeson
Technical Officer
 
Mark Gleeson's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Coach C, Seat 33
Posts: 12,565
Default

Only 6 years after we first were told this was in the works
Mark Gleeson is offline   Reply With Quote
Unread 11-06-2013, 18:52   #3
Kilocharlie
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 394
Default

14 months later, still not turned on...
Kilocharlie is offline   Reply With Quote
Unread 11-06-2013, 23:07   #4
Destructix
Really Regular Poster
 
Join Date: Aug 2011
Location: North Tipperary
Posts: 257
Default

I heard from a member of staff that they are installing CIS screens in Thurles and Limerick Junction soon.
Destructix is offline   Reply With Quote
Unread 12-06-2013, 02:57   #5
Jamie2k9
Really Really Regluar Poster
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 2,074
Default

Quote:
Originally Posted by Kilocharlie View Post
14 months later, still not turned on...
With the recent works at Kildare and Newbridge surly it can't be to long before they are turned on.

Is it IE"s long term plan for all stations to have screens installed?

Last edited by Jamie2k9 : 12-06-2013 at 03:00.
Jamie2k9 is offline   Reply With Quote
Unread 12-06-2013, 03:14   #6
Destructix
Really Regular Poster
 
Join Date: Aug 2011
Location: North Tipperary
Posts: 257
Default

The busy stations first I guess. Can remember reading in the Nenagh Guardian few weeks ago that NRP or Nenagh town council wanted one installed in Nenagh train station.

http://www.nenaghguardian.ie/search-...article=DA52Q3

Quote:
The railway station option included the introduction of electronic information panels to inform people of the times the next buses and trains were arriving and departing.

Last edited by Destructix : 12-06-2013 at 03:20.
Destructix is offline   Reply With Quote
Unread 12-06-2013, 12:08   #7
shweeney
Regular Poster
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 180
Default

Quote:
Originally Posted by Kilocharlie View Post
14 months later, still not turned on...
it took 12 years for them to turn them on at Greystones.
shweeney is offline   Reply With Quote
Unread 12-06-2013, 12:37   #8
Thomas J Stamp
Chairman/Publicity
 
Thomas J Stamp's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Home of Hurling
Posts: 2,708
Default

Quote:
Originally Posted by Destructix View Post
The busy stations first I guess. Can remember reading in the Nenagh Guardian few weeks ago that NRP or Nenagh town council wanted one installed in Nenagh train station.

http://www.nenaghguardian.ie/search-...article=DA52Q3

to be fair this would really be aimed at the bus services, and would be outside the station, not on the platform, had this proposal gone ahead. The existing stops near the courthouse can be mad, and one day a bus broke down pulling out of the limerick bound stop and caused mayhem.
__________________
We are the passengers
Thomas J Stamp is offline   Reply With Quote
Unread 01-05-2014, 09:54   #9
Kilocharlie
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 394
Default

Another 11 months pass and, finally, they are turned on but not displaying any information.
Kilocharlie is offline   Reply With Quote
Unread 16-05-2014, 08:50   #10
plant43
Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 278
Default

The CIS screens in Newbridge were fully functional this morning.
plant43 is offline   Reply With Quote
Unread 16-05-2014, 13:18   #11
Kilocharlie
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 394
Default

Quote:
Originally Posted by plant43 View Post
The CIS screens in Newbridge were fully functional this morning.
In Kildare they say "Welcome to Kildare" !!
Kilocharlie is offline   Reply With Quote
Unread 13-08-2014, 12:52   #12
Kilocharlie
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 394
Default

Now working but.....

On the Down platform, at approx 1850 it shows:
1853 Portlaosie
1858 Galway
1913 Portlaoise

but there's no train to Galway at 1858, at least one that stops, and there is a train to Waterford at 1907 which is not mentioned.

It's been like this since they were turned on.

Up side appears to work well.
Kilocharlie is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 19:29.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.